exoteriki-thermomonosi-buildtek

Εξωτερική Θερμομόνωση: Τα πάντα γύρω από αυτή τη μέθοδο μόνωσης

Θερμομόνωση λοιπόν. Είναι σίγουρο ότι κάθε ένας από εσάς που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το πως θα κάνετε το σπίτι σας να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε θερμοκρασία. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας λύσει όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες αλλά και να σας δώσει λύσεις. Ας τα δούμε όλα λοιπόν!

Η χώρα μας είναι σίγουρα αρκετά ζεστή, καθώς την ευνοεί το κλίμα, αλλά τον Χειμώνα τα πράγματα αλλάζουν. Και σίγουρα κανείς από εμάς δεν θέλει να νιώθει ότι παγώνει. Βέβαια, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε μόνο την μία εποχή του χρόνου αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να διατηρούμε το χώρο μας στα σωστά πλαίσια θερμοκρασίας όλο το χρόνο.

Γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα το 60% της τελικής συνολικής ενέργειας καταναλώνεται από τα νοικοκυριά? Επίσης, γνωρίζατε ότι υπάρχει κανονισμός Θερμομόνωσης που είναι σε ισχύ από το 1979?

Παρ’ όλα αυτά, οι κατοικίες μας θεωρούνται από τις πλέον ενεργοβόρες στην Ευρώπη. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει σωστή περιβαλλοντική αντίληψη κατά τη σχεδίαση των κτιρίων και, από την άλλη πλευρά, πολλά κτίρια χαρακτηρίζονται από παλαιότητα.

Ας δούμε όμως σε τι οφείλεται, κατ’ αρχάς, η έλειψη θερμομόνωσης. Ο λόγος που ένας εσωτερικός χώρος θερμαίνεται δύσκολα οφείλεται στο γεγονός ότι τα αέρια σώματα έχουν την τάση να κινούνται από το θερμότερο προς το ψυχρότερο κλίμα, έτσι προκύπτουν οι θερμικές απώλειες.

Η εξωτερική θερμομόνωση δημιουργεί περιορισμό στις θερμικές απώλειες. Οι οικίες που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα έχουν απώλεια θέρμανσης τρεις φορές παραπάνω από ότι έχει ένα σπίτι που το διαθέτει.

 

Πως εφαρμόζεται η εξωτερική θερμομόνωση

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, πρόκειται για μία μέθοδο που αφορά στις εξωτερικές όψεις ενός κτιρίου. Θεωρείτα ως η καλύτερη μέθοδος για κτήρια που χρησιμοποιούνται όλες τις ημέρες συνεχώς, αφού τα ίδια τα συμπαγή δομικά στοιχεία του κτίσματος (τούβλα, σκυρόδεμα) συμβάλλουν στη διαδικασία αυτή.

 

Πλεονεκτήματα λόγω εξωτερικής θερμομόνωσης

Αυτή η μέθοδος μόνωσης δεν έχει επιλεγεί τυχαία από τη πλειοψηφία του κόσμου. Παρουσιάζει μία σειρά σοβαρών πλεονεκτημάτων όπως:

• Εξοικονόμηση ενέργειας

• Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

• Άριστη ενεργειακή απόδοση

• Αρχιτεκτονική ελευθερία

• Προστασία του κτιρίου από τη φθορά και διατήρηση του στο χρόνο

• Εξάλειψη προβλημάτων που ωφείλονται στην υγρασία.

Υπάρχουν και άλλα θετικά στοιχεία και μπορείτε να τα δείτε απλά κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πως η Buildtek μπορεί να συμβάλλει στην εξωτερική θερμομόνωση

Όλη η ομάδα της Buildtek πιστεύουμε ότι σας αξίζει να έχετε ένα ζεστό και φιλικό σπίτι κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και ένα δροσερό οίκημα κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου του χρόνου.

Βάσει της πολυετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας σας προτείνουμε 2 βασικές λύσεις, την Kelyfos Wall και την Kelyfos Roof. Ας τα γνωρίζουμε όμως λίγο καλύτερα.

Kelyfos Wall

kelyfos-wall-buildtek

Πρόκειται για ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής ανακαίνισης και θερμομόνωσης για υφιστάμενα και νεοαναγειρόμενα κτίρια που καλύπτει τις ανάγκες του κτιρίου στο 100%. Με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος Kelyfos επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη έως και 55%.

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) ο οποίος εγκρίθηκε στις 31/3/2010, τα κτίρια στην πλειοψηφία τους πρέπει να διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό κατ’ όπιν σχετικής ενεργειακής επιθεώρησης.

Το KELYFOS αποτελεί την ιδανική λύση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της ενεργειακής επιθεώρησης και του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Το Kelyfos Wall (ETICS: External Thermal Insulation Composite Systems) είναι σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης κτηρίων για τοιχοποιία και πιλοτή που εφαρμόζεται σε υφιστάμενες και νεοαναγειρόμενες κατασκευές.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες εδώ.

 

Kelyfos Roof

kelyfos-roof-buildtek

Το Kelyfos Rooftile είναι ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο το οποίο χρησιμοποιείται για την θερμομόνωση του δώματος (ταράτσα) και αποτελείται από ειδικές πλάκες λευκού τσιμέντου, υψηλών προδιαγραφών, με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) Styrofoam της DOW.

Πλεονεκτήματα:

• Προστασία του δώματος από καιρικές καταπονήσεις

• Προστασία της υφιστάμενης στεγάνωσης του δώματος από γήρανση και θερμική καταπόνηση – Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση με απλή απόθεση
• Μικρό βάρος (45kg-m2) κατάλληλο για δώματα ελάχιστου φορτίου πλακόστρωσης χωρίς κίνδυνο υφαρπαγής από τον άνεμο

• Απάλειψη θερμικών γεφυρών χάρη στη ραμποτέ διαμόρφωση των πλευρών του πλακιδίου

• Κύριο μέρος του πλακιδίου αποτελείται από το πιο αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς STYROFOAM της DOW

• Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πλακιδίου σε ανέγερση επιπλέον ορόφων

• Καλαίσθητη τελική επιφάνεια

Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερα γύρω από αυτή τη μέθοδο κλικάροντας εδώ.

 

Οι 2 αυτές μέθοδοι είναι σύγχρονες και απόλυτα αποτελεσματικές. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι απλά να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να βρούμε μαζί την πιο αποτελεσματική λύση για εσάς.

Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο και σας άρεσε, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να το κοινοποιήσετε και στους φίλους σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν και θα τους βοηθήσετε να βρουν τη λύση που ψάχνουν τόσο καιρό! :)